Aksjefond Skatt

Aksjefond er for deg som ønsker god avkastning på sparepengene dine. Skal du spare i mer enn fem år og tåler at avkastningen svinger underveis bør du velge aksjefond!

15. jul 2020.

Forskjellige typer fond skattlegges ikke likt. Avkastningen fra aksjefond har høyere skattesats enn rentefond. Det er aksjeandelens andel i.

19. okt 2019.

.

aksjer eller aksjefond – fond med mer enn 80 prosent aksjeandel – hvor du kan kjøpe og selge aksjer og aksjefond uten at dette utløser skatt.

5. apr 2019.

Dette er en konto hvor du fritt kan bytte mellom aksjer, aksjefond, kombifond og rentefond innad på kontoen uten at det utløser skatt.

En gladnyhet er at fra og med 2019 får aksjeutbytte mottatt på en aksjesparekonto utsatt skatt, slik reglene har vært for investeringskonto i mange år. I 2019 er verdsettelsesrabatten på 25 % av formuesverdi på aksjer og aksjefond, opp fra 20 % i 2018. Har du bankinnskudd på kontoen, skal dette verdsettes til full verdi.

Vi trodde lenge at regjeringen ville forlenge den såkalte overgangsregelen – det å kunne føre aksjer og aksjefond inn i aksjesparekontoen uten at det utløse skatt. Den gang ei, nå er det.

Samle alt på ett sted Sparer du i aksjer og aksjefond flere steder kan du få bedre oversikt ved å samle sparingen på én aksjesparekonto.; Utsatt skatt på gevinst På aksjesparekonto betaler du skatten først når du tar ut gevinst fra kontoen.

I en aksjesparekonto er pengene skjermet for skatt så lenge de står på konto, og du kan flytte sparepengene til andre aksjefond uten at det utløser gevinstskatt. Les.

Den påtroppende oljefondsjefen Nicolai Tangens investeringer i såkalte skatteparadiserer får skarp kritikk fra venstresiden i.

Den norske spellemannen og komponisten Odd Nordstoga tjener gode penger på musikk. I fjor omsatte ham for 4,3 millioner.

Skattleggingen skal tilpasses sammensetningen av aksjer og andre verdipapirer i fondet. Utgangspunktet er at inntekter som en andelseier har fra et rentefond (.

Det finnes to hovedtyper fond – rentefond og aksjefond.

Ved sparing i aksjefond belastes skatt først når du selger andelene dine, og det er kun gevinsten du.

Grønt Billån Dnb Forsikringsselskaper Norge Norges beste innboforsikring er inkludert i medlemskapet. Og er dere flere. Vårt forsikringsselskap har skiftet navn til Fremtind Forsikring. Les om hva det betyr. Forsikringskalkulator. Mange lurer på hvor mye forsikring koster, og det kjedelige svaret er at det kommer an på. Flere forsikringsselskaper har laget forsikringskalkulatorer for beregning av pris, men dessverre

Har du kjøpt og solgt aksjefond eller aksjer innenfor en aksjesparekonto har dette ingen skattemessig betydning. Utbytte som er utbetalt har fra 2019 også fått utsatt skatt. I skattemeldingen er formuesverdien forhåndsutfylt. Fondskonto. Har du en fondskonto skal alt være forhåndsutfylt.

Dette innlegget ble først publisert i Nordnorsk Debatt. De økonomiske scenariene som følge av koronakrisen er dramatiske. Den.