Aksjer Oljefondet

Gruveselskapet Rana Gruber har gjennomført salget av 18,7 millioner eksisterende aksjer før noteringen på Euronext Growth, som er ventet å skje 26. februar.

Strategien til Oljefondet innebærer altså å handle aksjer med en sterk posisjon på markedet, som igjen medfører mindre risiko. Vi skal derfor ta utgangspunkt i et av Oljefondets største investeringer i dette steget, nemlig Apple.

Slyngstad tok over rattet i Oljefondet i 2008, og havnet rett inn i den kraftige børsnedturen i kjølvannet av finanskrisen. I 2008 fikk fondets aksjer tidenes svakeste avkastning på minus 633 milliarder kroner, og dette skapte bekymring for om fondet tok for stor risiko.

Investorer kan komme til å selge seg ut av selskapet hvis Amazon fortsetter å motarbeide fagorganisering. Et varehus i.

Like før julaften kjøpte Oljefondet – eller Statens pensjonsfond utland som det egentlig heter – aksjer i Mecom som gjorde at de passerte meldeplikten på tre.

Oljefondet er verdt kr 10.663 og oljepengebruken utgjør 3% av oljefondet, som er noe under årlig forventet avkastning i Oljefondet. Oljefondet har siste to år økt i verdi med ca 2.000 milliarder. Merk at Oljefondet skal dekke bl.a. fremtidige pensjonsforpliktelser og heter derfor egentlig Statens Pensjonsfond Utland.

iMarkedet har gjort et intervju med investoren Øystein Stray Spetalen om Oljefondet og synet på aksjemarkedet. Hvis Oljefondet skal investere i aksjer anbefaler Spetalen å kjøpe en institusjon.

15. okt 2020.

Mens Erna Solberg boikotter Ryanair og Wizz Air, sitter Oljefondet med aksjer for 510 millioner i det ungarske flyselskapet.

Nå kjøper trolig Oljefondet aksjer på det som kan være billigsalg. Når verdens aksjemarkeder stuper, sier gjeldende regler at Oljefondet skal kjøpe mer. Nå er fondet trolig ute i markedene på jakt etter aksjer for rundt 500 milliarder kroner.

Oljefondet skjerper kravene til selskapene som fondet eier aksjer i. Ifølge et posisjonsnotat publisert mandag ønsker Oljefondet å sikre at styret i slike.

Antall Aksjer Xxl XXL skulle være et eldorado for alle som er interessert i sport, trening og friluftsliv. Alt fra fotballsko og yogamatter til telt og jaktutstyr, skulle samles under samme tak. Utvalget skulle bestå av kjente merkevarer, og prisene skulle være uslåelige. 13 grunneiere i bygda Ålfoten har gjennom utbygging av to småkraftverk styrket driftsgrunnlaget til egne

Verdien på oljefondet var 8 256 milliarder kroner ved utgangen av 2018, mens verdien.

Kapitalen investeres i verdipapirer som aksjer og obligasjoner i Norge, .

Aksje XXL skulle være et eldorado for alle som er interessert i sport, trening og friluftsliv. Alt fra fotballsko og yogamatter til telt og jaktutstyr, skulle samles under samme tak. Utvalget skulle bestå av kjente merkevarer, og prisene skulle være uslåelige. 13 grunneiere i bygda Ålfoten har gjennom utbygging av to småkraftverk styrket driftsgrunnlaget til egne

Når verdien på verdens aksjer nå har falt kraftig de siste ukene – så betyr det at Oljefondet har en aksjeandel som er betydelig lavere enn de planlagte 70 prosent. Skal en tro at Oljefondet følger planen sin, noe det er all grunn til å tro at de gjør, så er fondet allerede i gang med massive aksjekjøp for å bevege seg tilbake til den langsiktige aksjeandelen på 70 prosent.