Aksjer Som Gir Utbytte

Gir aksjer i utbytte. Foto.

Dette gjelder for aksjonærer som eier mer enn 1.400 aksjer i Golar LNG. De som eier mindre enn 1.400 aksjer vil kunne motta kontanter istedenfor aksjer i Golar Energy.

Den påtroppende oljefondsjefen Nicolai Tangens investeringer i såkalte skatteparadiserer får skarp kritikk fra venstresiden i.

For den kjente talkshow-stjernen Fredrik Skavlan endte 2019 med et inntektshopp på to millioner kroner sammenlignet med året.

Flere banker er i gang med å rapportere resultater for andre kvartal. Foreløpig synes DNB Markets det de har sett virker.

Nettavisen skrev for to uker siden at folkeaksjene som nordmenn har satset på det seneste året, har vært dårlige.

Utbytte Det beløpet selskapet betaler ut til aksjonærene som deres andel av selskapets disponible overskudd. Verdipapir Eksempler på verdipapirer er aksjer, obligasjoner og derivater. Volatilitet Et uttrykk for hvor mye prisen på en aksje svinger eller varierer over tid sammenlignet med enn annen indeks.

§ 8-1. Hva som kan deles ut som utbytte (1) Selskapet kan bare dele ut utbytte så langt det etter utdelingen har tilbake netto eiendeler som gir dekning for selskapets aksjekapital og øvrig bundet egenkapital etter §§ 3-2 og 3-3.

(1) Selskapet kan bare dele ut utbytte så langt det etter utdelingen har tilbake netto eiendeler som gir dekning for selskapets aksjekapital og øvrig bundet egenkapital etter §§ 3-2 og 3-3. Beregningen skal foretas på grunnlag av balansen i selskapets sist godkjente årsregnskap, likevel slik at det er den registrerte aksjekapitalen på beslutningstidspunktet som skal legges til grunn.