Hvordan Handle Aksjer

Global børsoppgang og økt oljepris bidrar til at Hovedindeksen stiger nær to prosent. Flyselskapet Norwegian og IT-selskapet Crayon peker seg ut som dagens vinnere. Hovedindeksen stiger 2,01 prosent t.

I dag er det mye lettere å kjøpe aksjer enn det var før. Grunnen til dette er at du nå kan handle aksjer over internett. Aksjekjøp har i stor grad blitt automatisert, og stadig flere nordmenn har derfor blitt aksjeeiere. I tillegg til at kjøp og salg av aksjer har blitt enklere har det også blitt rimeligere.

Når du handler aksjer gjennom megler på nett vil du bli bedt om å sette inn en viss sum penger på forhånd. Du bestemmer selv hvilken sum du skyter inn, men antallet aksjer du kan handle vil begrenses dersom summen er lav. I tillegg er det viktig å merke seg at du i Norge betaler en kapitalskatt på 28% ved handel i aksjer.

Hvordan handle aksjer? Du kan handle aksjer gjennom en bank eller megler. Hvor vidt du ønsker å snakke med en megler eller handle selv gjennom en nettmegler eller din nettbank er helt opp til deg og hvor mye informasjon og veiledning du trenger. Men merk at det koster penger å handle aksjer og at det ofte er billigere å handle gjennom.

Med dagens lave kurtasjer er det fullt mulig å handle aksjer for småbeløp uten at kostnadene spiser uforholdsmessig mye av handelen. Etter at aksjemegling ble automatisert, stupte prisene. I dag koster det ned til bare 20 kroner i kurtasje per handel hos de rimeligste. Storbankene er riktignok noe dyrere enn de frittstående.

– Vi planlegger å beholde Jadon Sancho i laget vårt denne sesongen, og avgjørelsen er endelig, uttalte Borussia.

– Jeg hørte sirenene fra ambulansene gjennom hele natten. Det var helt umulig å sove, og når jeg først sovnet hadde jeg.

Etter at mer enn 900 millioner nye aksjer i handel bidro til at Norwegian-aksjen falt tolv prosent mandag, er det tirsdag morgen lysere tider for aksjen. Norwegian-aksjen stiger 6,9 prosent til 1,44 k.

[embedyt]//www.youtube.com/embed/[/embedyt]